Curcudyn 180 Tabletten

Kurkuma en gewrichten

Curcudyn 180 TablettenIn Azië (Indië) wordt kurkuma al lang gebruikt omwille van de goede werking op de gewrichten. De kurkuma-longa is zeer gekend kruid met ontstekingsremmende eigenschappen. Dit kruid wordt vooral in de Aziatische keuken gebruikt als smaak- en kleurmiddel. Het wordt verwerkt in curry’s en vinaigrettes. Ook wanneer er nog geen synthetische conserveringsmiddelen bestonden werd kurkuma gebruikt als natuurlijk bewaarmiddel. Kurkuma komt ook voor in de ayurvedische geneeskunde en de daarvan afgeleide traditionele Chinese geneeskunde, waar kurkuma ingezet wordt bij ontstekingen en bij bescherming van het spijsverteringsstelsel. Kurkuma is het gele pigment van de Kurkuma longa-wortelstok. Het wordt al honderden jaren gebruikt als traditioneel kruidenmiddel in Indië en Azië. Het kurkuma-extract heeft een heilzaam effect op de spieren, pezen en kraakbeen.

Kurkuma

Kurkuma bevat actieve curcuminoïden waarvan curcumine het actief bestanddeel is. Curcumine is natuurlijk antioxidant, wat betekent dat het de oxidatie tegengaat, hetgeen wat belangrijk is voor de stofwisseling. Daarnaast is curcumine ook ontstekingsremmend, dit is van belang bij patiënten met ontstekingsaandoeningen zoals reuma en artritis.  Kurkuma is afkomstig van de gemberwortel en dus natuurlijk van oorsprong. Als we ouder worden, hebben we meer last van pijnlijke gewrichten en hierdoor worden de gewrichten broos en gevoelig voor botbreuken. In dat geval kan een kurkuma supplement zoals CurcuDyn aangewezen zijn om de gewrichten te verstevigen.

Curcudyn: hoog gedoseerde kurkuma

Curcudyn 180 Tabletten
CurcuDyn 180 tabletten is een voedingssupplement met een hoog gedoseerd opneembaar kurkuma extract dat aangevuld is met vitamine C en D voor behoud van soepele gewrichten. Kurkuma is een natuurlijk ingrediënt dat goed verdragen wordt en geen irritatie aan de maag- en darmwand geeft. Maar om kurkumapoeder voldoende op te nemen moet dit opgelost worden in een olie. Voor een optimaal effect zou men dagelijks zeer grote hoeveelheden kurkuma poeder moeten innemen, daarom zijn er hoog gedoseerde supplementen op de markt zoals CurcuDyn 180. Het is een bio-geoptimaliseerd extract door gebruik van gebrevetteerde micel technologie die ervoor zorgt dat de kurkuma extract in CurcuDyn 1350 beter wordt opgenomen dan gewone kurkuma poeder. De micel technologie zorgt ervoor dat de vetoplosbare kurkuma wordt verpakt in een wateroplosbare mantel. De werking van Curcudyn wordt versterkt door toevoeging van vitamine C, vitamine D en gember.

Ouderdom en gewrichten

Door ouderdom worden onze gewrichten brozer en gevoeliger voor botbreuken en aandoeningen zoals reuma en artrose. Mensen die veel sport beoefenen kunnen reumatische aandoeningen sneller ontwikkelen en gewrichten worden gevoeliger. Vaak worden dan ontstekingsremmers en pijnstillers voorgeschreven door artsen. Kurkuma heeft een ontstekingsremmende werking en kan als aanvulling gebruikt worden bij voorgeschreven behandelingen. De ontstekingsremmende werking komt ook enkel voor in de kurkuma-longa plant.  Uit deze plant worden vervolgens de actieve stoffen, de curcuminoïden geëxtraheerd. De actieve stoffen in curcuminoïden zoals curcumine (71,5%), demethoxycurcumine (19,5%) en bisdemethoxycurcumine (9,1%) zijn ook veilig om dagelijks te gebruiken als voedingsmiddel. Bestel vandaag nog CurcuDyn 180 tabletten, vroeg begonnen is half gewonnen!

Voorzorgmaatregelen

Indien je bloedverdunners gebruikt is het aangewezen om het gebruik van CurcuDyn te bespreken met je huisarts. In geval van een gekend maagzuur of galblaasprobleem is het eveneens aangeraden om dit te bespreken met je huisarts. CurcuDyn is niet aangewezen tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Hou rekening met een evenwichtig en gevarieerd voedingspatroon. CurcuDyn dient enkel gebruikt te worden ter aanvulling van een gezonde levensstijl. Hou CurcuDyn buiten het bereik van kinderen en overschrijdt de maximale dagdosis niet.

One Comment

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *